Vansinnesfärd med Ferrari slutade med krasch

4 bilder.

Olycksbilen några timmar innan vansinnesfärde
Olycksbilen några timmar innan vansinnesfärden.

Sent i går på lördagskvällen blev många vittnen till hur en röd Ferrari framfördes fram och tillbaka på Skeppsbron och inre hamnen i Visby. Vårdslöst och i mycket hög fart. En färd som sedan slutade med tvärstopp mot en annan bil och personskador.

På sträckan är hastighetsbegränsningen 30 km/h. Många kvällsflanörer går omkring på hamnen och många går till eller ifrån restauranger, krogar och korsar gatan. Då är det ofta inte lämpligt att köra ens 30 när en del vinglar fram, efter att ha intagit alkohol i överkant eller upprymt skall springa över till kompisarna på andra sidan gatan.

Sådant tänkte uppenbarligen inte mannen i den röda Ferrarin på. Till synes med full gas accelererade den snabba bilen snabbt till mycket hög fart omkring i hamnområdet.

Strax efter tolvslaget kör mannen på en kvinna och smiter från platsen. Kvinnan skall dock inte ha fått några allvarliga skador.

Vid 03-tiden återvänder mannen till hamnen, blir upptäckt av polisen och försöker smita. Ferrarin hinner inte långt. Vid hamnterminalen kommer han ikapp en äldre folkvagnsbuss, missbedömer farten och kör våldsamt in i folkabussen bakifrån.

I passagerarsätet i Ferrarin sitter två kvinnliga passagerare i samma säte. Bara den ena kvinnan har bilbälte och den andra kvinnan som är bälteslös blir hämtad av ambulans med oklara skador.

Mannen som framfört Ferrarin grips på plats och misstänks för grov vårdslöshet i trafik, smitning samt grovt rattfylleri.

Text & foto Mats Persson