Rockskallen 2016

 

Rockskallen 2016-2254

Gotlands största rockfest Rockskallen bjöd på väldundrande ljus och ljudfest för den stora publiken som fyllde upp lokalen.

En helkväll med band som öste på med tunga ljudmattor och höll igång alla rockälskare. Största dragplåstret var förstås Backyard Babies med Dregen och Nicke Borg i spetsen. Bandet har haft samma uppsättning bandmedlemmar sedan den första fullängdsskivan, Diesel and Power, som kom 1994. De tog en paus 2010, som varade i fem år. Därefter började de arbetet med ett nytt album och Backyard Babies var tillbaka på scenen förra året på Sweden Rock Festival. Bandet har gjort sju studioalbum genom åren med lite olika stilar och showen är inte monoton. Låtarna som spelades på Rockskallen innehöll ett spektra av hårdrock, punkrock, glamrock och sleazerock.

Rockskallepriset gick i år till Jono som med sin symfonirock nyligen spelat till sig ett skivkontrakt med det internationella skivbolaget Frontiers Music Srl. Juryns hederspris fick  Jörgen Sandström som spelat i bland annat Entombed och Grave.

Banden som spelade innan rockskallepriset delades ut och finalshowen med Backyard Babies, gick inte av för hackor heller, för de var:

  • Thundermother
  • Junkstars
  • MaidaVale
  • Black Belt
  • Exploding Leather Jackets

Video med Backyard Babies och låten Abandon från kvällens spelning på Rockskallen 2016: 

Text & foto: Mats Persson

Galleri: