Prinsessorna och herr O´Neill besökte hertiginnans Gotland

Prinsessan Leonore Visby 2016 foto Mats Persson-2260

Prinsessan Leonore, Hertiginnan av Gotland, kom till Visby.

Prinsessan Madeleine och herr Cristopher O´Neill kom med dottern Prinsessan Leonore till Gotland i fredags, för att hälsa på den lilla prinsessans Gotlandsruss: Haidi af Gotland och därmed också Prinsessan Leonores allra första officiella framträdande.

Den 20 februari 2014 föddes Prinsessan Leonore och en vecka senare, den 26 februari, informerade Kungen vid en konselj, att prinsessan tilldelas Hertiginnedömet Gotland. När sedan Prinsessan Leonore döptes den 8 juni 2014, fick hon bland annat ett russföl, som fick namnet Haidi af Gotland. Det var en doppresent från länsstyrelsen och Region Gotland.

Planet landade vid tolvslaget på Visby flygplats och därefter kördes prinsessfamiljen till Västerhejde där hästen fanns. Nu var det dags för Leonora att få träffa sitt Gotlandsruss. Hur det gick och hur prinsessan satte fart springandes ut i det höga gräset kan ses i Expressens webb-TV-klipp nedanför bilderna på den här sidan.

Efter att Leonora fått träffa sin häst, styrdes färden till Residenset för lunch med Gotlands landshövding Cecilia Schelin-Seidegård, som för övrigt var med hela tiden och guidade prinsessfamiljen under deras besök.

Efter lunchen gick färden vidare till fots längs Strandgatan, från Residenset till Fornsalen, där utställningen ”skepp & skoj” med skattjakt hägrade för Leonore. Därefter var Hertiginnan av Gotands första officiella framträdande slutfört och prinsessfamiljen kördes till flygplatsen för avresa till fastlandet.

Text & foto Mats Persson

 

Expressens Webb-TV från gotlandsbesöket: