Krasch i ökenrally Pela skadad igen

Pela Renet arkivbild Foto Mats Persson
Pela Renet arkivbild Foto Mats Persson

Den 11 juli körde Pela omkull efter närkontakt med en annan förare i den belgiska VM-deltävlingen i enduro i Saint Hubert. Den vänstra axeln slogs ur led och fick en fraktur. Efter lång läkning och rehabilitering men inte helt återställd, startade Pierre Alexandre ”Pela” Renet i måndags den 5 oktober i mc-klassen i det marockanska ökenrallyt The OiLibya Rally of Morocco 2015.

GGN 2014 Foto- Mats Persson-9924
Pela Renet GGN 2014 Foto Mats Persson

På sin facebook sida berättade Pela efter första dagens race  -Jag njöt verkligen av körningen men kunde inte köra för fullt till 100% och axeln värker, fast smärtan hindrar mig inte från att köra och jag ligger ganska långt bakom täten. Pela som byter inriktning från enduro-VM till ökenrallyförare på mc, kör det marockanska ökenrallyt för att lära sig och få erfarenhet inför starten i Paris-Dakarrallyt som startar i januari 2016.

Tävlingen i Marocko gick bättre och bättre. Pela klättrade i fältet men igår torsdag på fjärde dagen i rallyt, hände det som inte fick hända. The OiLibya Rally of Morocco var över för Pela då han kraschade våldsamt, fick hjärnskakning, bröt käkbenet och några tänder rök.

Om drygt två veckor går starten i årets GGN. Kanske det finns en liten chans att hjärnskakningen inte är så farlig, att käken kan fixeras och axeln är tillräckligt bra för att köra. Enduroåkare är sega och envisa.

Ännu finns inget slutgiltigt besked om Pela kommer till Gotland för att ta sin femte raka seger i Gotland Grand National.

Mats Persson

Webb-TV: Dag ett The OiLibya Rally of Morocco 2015.