Hejdå Josefin

Livfulla blommor med avskedshälsningar till Josefin

Visby domkyrka fylldes på fredagen av familj, vänner, artistkollegor och andra som ville ta ett sista farväl av Josefin Nilsson eller ”Josa” som hon kallades av den närmaste kretsen.

Väldigt många gotlänningar har följt hennes artisteri som började med Ainbusk Singers på 80-talet. Ja väldigt många ”fastlänningar” har också på teatrar, scener, radio, tv och biografer fått uppleva Josefins sånger, uppträdanden och som skådespelare. Först i Ainbusk och sedan som soloartist då hon också uppträdde utomlands med hjälp av Benny Andersson, som också producerade musik både till Ainbusk Singers och Josefins solokarriär. I senaste projektet jobbade hon och systern Marie med Systrarna Sisters som gick för fulla hus på Gotlands Länsteater förra våren. Det var tänkt att föreställningen skulle ha spelats i Stockholm nu till hösten.

Josefin Nilsson somnade in stilla den 29 februari 2016, efter att ha varit ute på promenad med hunden tillsammans med sin syster. Hon gick och la sig för att vila efter promenaden och somnade då in, bara 46 år gammal.

Vila i frid Josefin.

Mats Persson

Galleri: