Birka kryssar ännu mer mot Gotland

Bilden är tagen sommaren 2012. Då hette fartyget Birka Paradise. På hösten samma år döptes hon om till M/S Birka som fartyget numera heter
Bilden är tagen sommaren 2012. Då hette fartyget Birka Paradise. På hösten samma år döptes hon om till M/S Birka som fartyget numera heter. Foto: Mats Persson

Birka Cruises kryssningar utgår från Stockholm och är en välkänd syn i Visby hamn under sommarsäsongen. På grund av det rekordhöga intresset för den gångna sommarens kryssningar utökar rederiet programmet med ytterligare en kryssning.

Den kommande sommarens nyhet är en fyradygnskryssning som går till Visby, Bornholm och den Tyska Rivierans badort Warnemünde. Dessutom blir Ystad nytt strandhugg på Visby-Köpenhamnskryssningen.

Att resa bekvämt och upptäcka flera platser under samma resa lockar många nya resenärer:
–Tid är den nya valutan. Att under en weekend uppleva flera olika resmål samtidigt som du kopplar av är lyxigt, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Kryssningsprogrammet för sommaren 2015 med fartyget M/S Birka är:

4-dygnskryssning Visby, Bornholm och Warnemünde: 9-13/7

4-dygnskryssning Visby, Köpenhamn och Ystad: 2-6/7, 23-27/7, 6-10/8

2-dygnskryssning Primörpremiär på Gotland: 3-5/6

3-dygn Midsommarkryssning till Bornholm och Visby: 18-21/6

3-dygnskryssning Ösel och Visby: 17-20/7, 31/7-3/8

2-dygnskryssning Visby: 14-16/8

På kryssningarna tillbringas en dag i varje hamn, antingen på egen hand eller på guidade utflykter. Totalt är det nio långkryssningar med Birka Cruises som alla angör Visby och alla utgår från Stockholm.

Text & foto: Mats Persson

mats@visbyliv.se